Välkommen att ansöka om barnomsorg

Innan ni gör er ansökan var vänlig och läs Regler, rutiner och avgifter. Detta informationshäfte hittas under rutan med relaterad information på barnomsorgens sida.

I samband med barnomsorgsansökan godkänner man som vårdnadshavare att kommunen får tillgång till de uppgifter som behövs för att hantera barnets placering. Personuppgifterna kommer finnas registrerade i de datasystem som Barn och Utbildning använder i sin verksamhet. Gäller er ansökan en fristående verksamhet kommer era personuppgifter registreras även där. Samtliga personuppgifter hanteras enligt dataskyddsförordningen (GDPR).


Att ansöka om plats

Ansökan bör göras sex till fyra månader innan placering är aktuell. Följ instruktionerna på varje sida. Ställ markören på frågetecknen som finns på ansökningssidorna för att se viktig information vid ansökan. Om ni inte fyllt i ansökan rätt kommer felmeddelande som visar vad som måste rättas till för att kunna gå vidare. Spara gärna en kopia innan ansökan skickas iväg.

Glöm inte att uppge aktuellt telefonnummer samt e-postadress i ansökan. Vi måste ha dessa uppgifter för att kunna kontakta er och för att skicka erbjudande om plats när det blir aktuellt.  

Har ni ingen möjlighet att registrera era uppgifter hemma via internet är ni välkomna att använda er av exempelvis bibliotekens datorer eller få hjälp via kommunens medborgarcentrum som ligger i kommunhusets entré.

Vid frågor går det bra att ringa kommunens förskoleadministratör på
telefon 0524- 79 95 26.

 

Välkommen att göra din ansökan.


Close Help